Publicat în noiembrie 5, 2019
Cum iți alegi apartamentul perfect în 5 paşi simpli

Cum iți alegi apartamentul perfect în 5 paşi simpli e articolul nostru de azi.

Pentru mulți dintre noi, unul dintre ţelurile importante este acela de a avea propria locuință. Nu e ușor să îţi cumperi un apartament şi cu atât mai puțin să alegi ceea ce ţi se potrivește, dar pentru că ştii deja cât de mult ținem la siguranța ta, îți spunem ce ai de făcut în 5 pași simpli.

 

Pasul 1: Stabilește-ţi prioritățile

Da, vrei sa fie mare, frumos, luminos, nou, dacă se poate cu loc de parcare în subsol şi, de ce nu, să gătească singur în fiecare dimineață micul dejun. Ideal, dar aproape imposibil de obținut.

Așa că alege-ţi cu grijă prioritățile. Vrei să fie ușor şi ieftin de întreținut sau vrei un spațiu generos? Să fie şi foarte bine împărțit sau luminos? Oricare ar fi dorințele tale, fă o listă a lor in funcție de importanţă şi alege primele puncte. Şi nu renunţa la ele orice ar fi.

 

Pasul 2: Atenție la ce te înconjoară

Nu e suficient ca apartamentul să fie frumos si nou. La fel de important este să nu te trezească vecinii în ritmuri drăcești în fiecare dimineață. Sau să nu găsești ultima cină a vecinului de deasupra ta direct pe capota mașinii. Urmărește ce se întâmplă în bloc la diverse ore. Nu, nu zicem să fii al doilea Sherlock Holmes, dar puţină atenție nu strică niciodată.

 

Pasul 3: Tehnic. Nu ești? Găsește pe cineva care e

Dacă nu ai nici cea mai mică idee despre instalații sanitare şi electrice, despre calitatea finisajelor şi a materialelor de construcții în general, atunci e musai să găsești pe cineva priceput.

Fie ca este vorba de tata, bunicul, unchiul sau prietenul de nădejde, ai nevoie de o privire ageră care să observe viitoare posibile probleme tehnice. Altfel, riști să te bucuri de noua casă stând la mama în timp ce ţi se usuca peretii dupa o inundatie de toata frumusetea.

 

Pasul 4: Informeaza-

Cum iti alegi apartamentul perfect in 5 pasi simpli e prima ta lectură.

Un om informat face cat doi. Este foarte important sa afli istoricul blocului – daca vorbim de unul vechi, sau modul de constructie al blocului nou ( cine a construit si cum, ce referinte are, a mai construit si alte blocuri sau nu, etc).

De asemenea e important sa stii daca negociezi direct cu proprietarul sau cu intermediari, care sunt conditiile in care vei achizitiona apartamentul si sa te pregatesti sa studiezi un pic clauzele contractului.

 

Pasul 5: E musai sa ai imaginea de ansamblu

Nu doar apartamentul conteaza. Nu doar blocul in care este apartamentul conteaza. Nu doar strada pe care stai.

Fii atent cat dureaza sa ajungi pana la punctele importante pentru tine la ore de varf – loc de munca, scoala copilului, etc.

Fii atent si la oamenii de pe strazile din apropiere. La mijloacele de transport in comun, si cat iti sunt de utile in caz de nevoie. Ai grija ca blocul sa fie curat, ingrijit si cel mai important, sa ai acces usor la apartament.

Nu e deloc placut sa urci pe scari 5 etaje cu bicicleta, catelul in lesa, sacosele de la Mega, geanta cu laptop si alte 7 milioane de lucruri in maini.

Vezi ca liftul sa fie intretinut corect de o firma de mentenanta serioasa. Gasesti informatii despre furnizorii de servicii direct in lift, pe eticheta acestuia. Cauta referinte despre ei si vezi cum lucreaza.

Sportul este sanatos, dar e important sa alegi cand si cum urci treptele blocului.

 

Daca ai nevoie de o oferta de service si intretinere lifturi, ne poti contacta aici.

Puteți contacta un consultant KRONLIFT chiar AICI.

Dacă v-a plăcut articolul îl puteți distribui pe canalele dvs de socializare.

Autor: Silviu Enache

Pin It on Pinterest

Share This