fbpx

Cum iti alegi apartamentul perfect in 5 pasi simpli

cum iti alegi apartamentul perfect

Cum iti alegi apartamentul perfect in 5 pasi simpli e articolul nostru de azi.

Pentru multi dintre noi unul dintre telurile importante este acela de a avea propria locuinta. Nu e usor sa iti cumperi un apartament si cu atat mai putin sa alegi ceea ce ti se potriveste, dar pentru ca stii deja cat de mult tinem la siguranta ta, iti spunem ce ai de facut in 5 pasi simpli.

Pasul 1: Stabileste-ti prioritatile

Da, vrei sa fie mare, frumos, luminos, nou, daca se poate cu loc de parcare in subsol, si de ce nu, sa gateasca singur in fiecare dimineata micul dejun. Ideal, dar aproape imposibil de obtinut.

Asa ca alege-ti cu grija prioritatile. Vrei sa fie usor si ieftin de intretinut sau vrei un spatiu generos? Sa fie s foarte bine impartit sau luminos? Oricare ar fi dorintele tale, fa o lista a lor in functie de importanta si alege primele puncte. Si nu renunta la ele orice ar fi.

Pasul 2: Atentie la ce te inconjoara

Nu e suficient ca apartamentul sa fie frumos si nou. La fel de important este sa nu te trezeasca vecinii in ritmuri dracesti in fiecare dimineata. Sau sa nu gasesti ultima cina a vecinului de deasupra ta direct pe capota masinii. Urmareste ce se intampla in bloc la diverse ore. Nu, nu zicem sa fii al doilea Sherlock Holmes, dar putina atentie nu strica niciodata.

Pasul 3: Tehnic. Nu esti? Gaseste pe cineva care e.

Daca nu ai nici cea mai mica idee despre instalatii sanitare si electrice, despre calitatea finisajelor si a materialelor de constructii in general, atunci e musai sa gasesti pe cineva priceput.

Fie ca este vorba de tata, bunicul, unchiul sau prietenul de nadejde, ai nevoie de o privire agera care sa observe viitoare posibile probleme tehnice. Altfel, risti sa te bucuri de noua casa stand la mama in timp ce ti se usuca peretii dupa o inundatie de toata frumusetea.

Pasul 4: Informeaza-

Cum iti alegi apartamentul perfect in 5 pasi simpli e prima ta lectură.

Un om informat face cat doi. Este foarte important sa afli istoricul blocului – daca vorbim de unul vechi, sau modul de constructie al blocului nou ( cine a construit si cum, ce referinte are, a mai construit si alte blocuri sau nu, etc).

De asemenea e important sa stii daca negociezi direct cu proprietarul sau cu intermediari, care sunt conditiile in care vei achizitiona apartamentul si sa te pregatesti sa studiezi un pic clauzele contractului.

Pasul 5: E musai sa ai imaginea de ansamblu

Nu doar apartamentul conteaza. Nu doar blocul in care este apartamentul conteaza. Nu doar strada pe care stai.

Fii atent cat dureaza sa ajungi pana la punctele importante pentru tine la ore de varf – loc de munca, scoala copilului, etc.

Fii atent si la oamenii de pe strazile din apropiere. La mijloacele de transport in comun, si cat iti sunt de utile in caz de nevoie. Ai grija ca blocul sa fie curat, ingrijit si cel mai important, sa ai acces usor la apartament.

Nu e deloc placut sa urci pe scari 5 etaje cu bicicleta, catelul in lesa, sacosele de la Mega, geanta cu laptop si alte 7 milioane de lucruri in maini.

Vezi ca liftul sa fie intretinut corect de o firma de mentenanta serioasa. Gasesti informatii despre furnizorii de servicii direct in lift, pe eticheta acestuia. Cauta referinte despre ei si vezi cum lucreaza.

Sportul este sanatos, dar e important sa alegi cand si cum urci treptele blocului.

Daca ai nevoie de o oferta de service si intretinere lifturi, ne poti contacta aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *