Publicat în octombrie 20, 2020
Modernizare Ascensor – investiție ce nu suferă amânare

Stare de fapt

Majoritatea ascensoarelor sunt construite pentru a oferi aproximativ 30 până la 40 de ani de service.

Unele lifturi vechi de 50 de ani sau mai mulți sunt încă în funcțiune, atâta timp cât sunt respectate intervalele de service specificate și sunt întreținute/verificate periodic de către producător.

Pe măsură ce ascensorul și echipamentele devin din ce în ce mai dificil de găsit sau înlocuit, împreună cu modificările de cod și deteriorarea performanței de deplasare, o revizie completă a ascensorului poate fi sugerată proprietarilor clădirii.

De obicei, o modernizare va afecta echipamentul de control (partea ascensorului care controlează mișcarea ascensorului prin podele), mașinile și motoarele de ridicare (partea ascensorului care face ridicarea grea), cablajul electric și butoanele cabina (controlul luminilor, podelelor de destinație etc.). Uneori șinele ușilor sunt uneori modificate și schimbate, totul pentru a menține ascensorul actualizat

Pentru  estetică sau pentru schimbarea stilului, schimbările se pot face și în interiorul cabinei. Trebuie subliniat faptul că lifturile existente, dacă sunt întreținute corespunzător și examinate periodic, sunt sigure.

Plan de modernizare

Pentru început, va trebui creat un plan de modernizare a liftului. Acest lucru se face de obicei cu ajutorul unei companii de servicii de ascensoare, care poate face și modernizarea.

Acest proces va determina ce părți ale ascensorului trebuie să fie modernizate, domeniul de aplicare al procedurii și cel mai important, asigurându-vă că respectarea standardelor și a prescripției ISCIR este primordială.

Odată ce acest lucru este făcut, întreținerea preventivă va trebui făcută până când liftul este scos din serviciu.

În acest timp, liftul va fi în afara funcționării, astfel încât proprietarii de clădiri vor trebui să compenseze acest lucru.

Aceasta include deturnarea adecvată a traficului clădirii, crearea planurilor de urgență și așa mai departe. Acest lucru este necesar deoarece, în funcție de modernizarea realizată, de numărul de lifturi și de dimensiunea clădirii, întregul proces poate dura de la câteva luni la un an întreg.

După finalizarea modernizării, compania de servicii trebuie întocmească o nouă documentație pentru ascensorul nou instalat sau ascensorul modernizat înainte de a fi pus în funcțiune.

Această documentație se depune la CNCIR ( Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor De Ridicat şi Recipientelor Sub Presiune.) pentru a fi examinat ascensorul de către un inspector.

Echipamente

Aproape toate companiile de ascensoare oferă pachete de modernizare a ascensoarelor proprietarilor de clădiri.

Proprietarii de clădiri pot avea propriile soluții de modernizare personalizate. KRONLIFT recomandă cu fermitate proprietarilor de clădiri, consultați sugestiile profesioniștilor înainte de a începe proiectul de modernizare.

Prin reprezentanții noștri, vă putem oferi servicii de modernizare ascensoare cu echipamente robuste, sigure și fiabile.

La Kronlift veți găsi motoare performante, proiectate special pentru ascensoare, raportat la nevoile de modernizare.

Motoare cu magneți permanenți ce se pot monta în puț, nemai fiind necesară camera mașinii, sunt principalele pe care le recomandăm către cei interesați de o astfel de modernizare de ascensor.

Automatizări performante, ce împreună cu convertizoare de frevență VVVF vor asigura o mișcare lină ascensorului reprezintă soluția noastră.

Oferim cabine cu estică deosebită pentru înlocuirea celor vechi cu iluminat LED și uși automate cu deschidere laterală sau centrală.

Butoane și afișoare moderne, conforme cu standardele în vigoare pentru o experiență modernă, întregesc tabloul modernizării liftului tău.

[dmg_masonry_gallery gallery=”663,665″ columns=”2″ gutter=”30″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” custom_margin=”||13px|||”][/dmg_masonry_gallery]

Recomandări

Modernizarea poate îmbunătăți foarte mult fiabilitatea operațională prin înlocuirea releelor ​​mecanice și a contactelor cu electronice în stare solidă.

Calitatea călătoriei poate fi îmbunătățită prin înlocuirea modelelor de acționări bazate pe motor-generator cu variabile cu tensiune variabilă, cu frecvență variabilă (VVVF), oferind o accelerație și decelerare aproape imperceptibilă a liftului.

Siguranța pasagerilor este, de asemenea, îmbunătățită prin actualizarea sistemelor și a echipamentelor (cum ar fi sistemul de frânare redundant, dispozitivul de protecție neintenționat al vehiculului de pe sistemul de frânare  pentru a se conforma standardelor actuale.

Recomandarea noastră principală este să nu ignorați necesitatea acestei proceduri pentru a oferi locatarilor un lift sigur, care să asigure o călătorie lină și o experiență modernă.

Pentru o soluție rapidă de modernizare ascensor, poți lua legătura cu un reprezentant de vânzări AICI

Autor: Silviu Enache

Pentru o soluție rapidă de modernizare ascensor, poți lua legătura cu un reprezentant de vânzări AICI.

Dacă v-a plăcut articolul îl puteți distribui pe canalele dvs de socializare.

Autor: Silviu Enache

Pin It on Pinterest

Share This